[PC] Gra o tron (Game of Thrones)

Tu możesz się pochwalić swoimi dokonaniami.
Asder
Posty: 12
Rejestracja: 29 lip 2015, o 12:19

Re: [PC] Gra o tron (Game of Thrones)

Postautor: Asder » 6 gru 2015, o 01:10

Sprawdz spolszczenie od konkurencji może akurat zadziała na twój problem.

cienislaw
Posty: 266
Rejestracja: 3 cze 2013, o 08:41
Grupa: GameSub

Re: [PC] Gra o tron (Game of Thrones)

Postautor: cienislaw » 6 gru 2015, o 10:24

Kupiłem ostatnio Grę o Tron w wersji pudełkowej (kwalifikuje się pod GoGa czy TTG?) i chociaż w menu, kodeksie itd. są polskie napisy, to dialogi wyświetlają się niestety po angielsku. Można to jakoś sprawnie rozwiązać poprzez przerzucenie plików z jednego katalogu do drugiego czy może sprawa jest bardziej skomplikowana?

Cały czas mowa oczywiście o epizodzie pierwszym.
domyślam się co może być problemem, ale żeby dobrze go rozwiązać potrzebuję:
  • klucz rejestru systemowego dla zainstalowanej gry (nie mówię o kluczu seryjnym itd)
  • strukturę plików folderu z zainstalowaną grą, najlepiej z CRC32 każdego pliku.
Obrazek

Avaranche
Posty: 1
Rejestracja: 8 gru 2015, o 22:50

Re: [PC] Gra o tron (Game of Thrones)

Postautor: Avaranche » 8 gru 2015, o 22:58

Kupiłem ostatnio Grę o Tron w wersji pudełkowej (kwalifikuje się pod GoGa czy TTG?) i chociaż w menu, kodeksie itd. są polskie napisy, to dialogi wyświetlają się niestety po angielsku. Można to jakoś sprawnie rozwiązać poprzez przerzucenie plików z jednego katalogu do drugiego czy może sprawa jest bardziej skomplikowana?

Cały czas mowa oczywiście o epizodzie pierwszym.
Mam identyczny problem, z tym że nie mam napisów w ogóle. W ustawieniach nie ma opcji włączenia/wyłączania. Menu i wszystko poza dialogami jest ładnie po polsku. Mam wersję na Steam.

Awatar użytkownika
Norek
Sutek Tłumaczeniowy
Posty: 2956
Rejestracja: 18 maja 2008, o 09:53
Grupa: BezNazwy
Kontakt:

Re: [PC] Gra o tron (Game of Thrones)

Postautor: Norek » 8 gru 2015, o 23:25

W przypadku takim jak kolega powyżej, możliwość włączenia napisów dostępna jest wyłącznie w menu, które pojawia się jak już rozpoczniemy grać. Z menu głównego nie ma możliwości, z tego co pamiętam, włączenia/wyłączenia napisów.

Zatem zacznij grać i w trakcie rozgrywki włącz menu i tam poszukaj - chyba ta opcja znajduje się w dźwięku.
Przejrzyj na wszelki wypadek każde menu.
"Tłumaczenie jest łatwe:
po prostu trzeba napisać to samo i tak samo jak autor"

Maria Przybyłowska

dak1ng
Posty: 4
Rejestracja: 17 gru 2015, o 21:43

Re: [PC] Gra o tron (Game of Thrones)

Postautor: dak1ng » 19 gru 2015, o 10:18

W przypadku takim jak kolega powyżej, możliwość włączenia napisów dostępna jest wyłącznie w menu, które pojawia się jak już rozpoczniemy grać. Z menu głównego nie ma możliwości, z tego co pamiętam, włączenia/wyłączenia napisów.

Zatem zacznij grać i w trakcie rozgrywki włącz menu i tam poszukaj - chyba ta opcja znajduje się w dźwięku.
Przejrzyj na wszelki wypadek każde menu.

Spolszczenie mi nie działa ;/ Napisy w menu są polskie, ale napisy w epizodach angielskie ;/

Awatar użytkownika
Norek
Sutek Tłumaczeniowy
Posty: 2956
Rejestracja: 18 maja 2008, o 09:53
Grupa: BezNazwy
Kontakt:

Re: [PC] Gra o tron (Game of Thrones)

Postautor: Norek » 19 gru 2015, o 19:32

Czy tak trudno napisać, jaką masz wersję? :)
Wersji jest kilka - GOG, Steam, TTG + piraty - tych ostatnich nie wspieramy, więc jeśli takowy posiadasz, to trudno. Niebawem będą promocje na Steamie, warto wtedy się zaopatrzyć w różne tytuły i nadrobić.
"Tłumaczenie jest łatwe:
po prostu trzeba napisać to samo i tak samo jak autor"

Maria Przybyłowska

dak1ng
Posty: 4
Rejestracja: 17 gru 2015, o 21:43

Re: [PC] Gra o tron (Game of Thrones)

Postautor: dak1ng » 19 gru 2015, o 20:02

Czy tak trudno napisać, jaką masz wersję? :)
Wersji jest kilka - GOG, Steam, TTG + piraty - tych ostatnich nie wspieramy, więc jeśli takowy posiadasz, to trudno. Niebawem będą promocje na Steamie, warto wtedy się zaopatrzyć w różne tytuły i nadrobić.
Posiadam wersję TTG, klucz kupiłem na g2a.com.

grip3r
Posty: 1
Rejestracja: 21 gru 2015, o 15:58

Re: [PC] Gra o tron (Game of Thrones)

Postautor: grip3r » 21 gru 2015, o 19:44

Również mam ten problem. Gra zakupiona na g2a do strony telltale. Menu jest po polsku, a dialogi już po angielsku. Jest jakiś sposób na to?

Awatar użytkownika
Norek
Sutek Tłumaczeniowy
Posty: 2956
Rejestracja: 18 maja 2008, o 09:53
Grupa: BezNazwy
Kontakt:

Re: [PC] Gra o tron (Game of Thrones)

Postautor: Norek » 21 gru 2015, o 21:21

Będziemy nad tym pracować, cierpliwości.
"Tłumaczenie jest łatwe:
po prostu trzeba napisać to samo i tak samo jak autor"

Maria Przybyłowska

BigRedMnstr
Posty: 1
Rejestracja: 22 gru 2015, o 21:24

Re: [PC] Gra o tron (Game of Thrones)

Postautor: BigRedMnstr » 22 gru 2015, o 21:29

Witam, ja mam inne pytanie. Otóż po ściągnięciu spolszczenia z waszej pobieralni spolszczony mam tylko 1 epizod. Poczytałem na forum opinie i ktoś podrzucił mi pomysł, żeby rozpakować spolszczenie w innym folderze i później przerzucić pliki. Ku mojemu zaskoczeniu tylko epizod pierwszy miał plik data.ttarch2. Innych epizodów nie było widać i wydaje mi się, że dlatego tylko pierwszy epizod mi działa. Spolszczenie powinno zajmować 225 mb a zajmuje ledwie 69. Niestety nie mogę nigdzie znaleźć plików do poszczególnych epizodów. Jestem już na 5 odcinku ponieważ gra po angielsku nie sprawia mi trudności, aczkolwiek niektóre rzeczy łatwiej przychodziłyby mi jednak w ojczystym języku. Proszę więc o udostępnienie spolszczenia do epizodów 5 i 6, ponieważ czwarty właśnie zaczynam i na pewno go dzisiaj dogram. Jestem też ciekaw czy to tylko mój problem i ewentualnie skąd się bierze? Pozdrawiam


Wróć do „Projekty ukończone”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość