Ten schemat był już przerabiany i niezbyt wypalił.
http://hmt.pl/translate/
Chrono Cross
Re: Chrono Cross
http://www.wykop.pl/link/2516381/playlo ... omentarzy/
Tłumaczymy w rytmie serca? Prawda o Playloc, BDIP i Tłumaczymy w rytmie serca.
Tłumaczymy w rytmie serca? Prawda o Playloc, BDIP i Tłumaczymy w rytmie serca.
-
No zbyt mało programistów jest chętnych do tego, a szkoda... Tyle lat czekamy i zaś tyle samo poczekamy bo nie ma chętnych. To jest właśnie projekt godny. Bo trzeba czasu, sił i cierpliwości na niego stracić. No ale jak widać po wypowiedziach to nikt nie chce się podjąć tego zadania.
[Usunąłem komentarz, bo jest nieaktualny.]
Czytając temat już miałem nadzieję że rusza spolszczenie :(
Jezuuu jak ja bym sobie zagrał w CC po polsku :) Szkoda że nie znam się na tłumaczeniu, jakby kiedyś ktoś potrzebował grafika do takiego projektu to chętnie bym pomógł, bo akurat w tej kwestii się znam :) Lecz chyba w CC nie ma za bardzo co przerabiać graficznego.
Jezuuu jak ja bym sobie zagrał w CC po polsku :) Szkoda że nie znam się na tłumaczeniu, jakby kiedyś ktoś potrzebował grafika do takiego projektu to chętnie bym pomógł, bo akurat w tej kwestii się znam :) Lecz chyba w CC nie ma za bardzo co przerabiać graficznego.
Ale przyda nam się grafik do innego projektu - jak masz chwilę, to napisz mi maila na grajpopolsku@gmail.com - może coś popracujemy razem :D
"Tłumaczenie jest łatwe:
po prostu trzeba napisać to samo i tak samo jak autor"
Maria Przybyłowska
po prostu trzeba napisać to samo i tak samo jak autor"
Maria Przybyłowska
Czy jest szansa że kiedykolwiek się pojawi spolszczenie tej gry ?
Z góry za odpowiedź.
Z góry za odpowiedź.
Zawsze jest szansa ,że kiedyś się pojawi :)
7 kwietnia wyjdzie CHRONO CROSS: THE RADICAL DREAMERS EDITION jakieś spolszczenie może w planach ?
-
No też właśnie się zastanawiam. 7 lat temu wrzuciłem tutaj zapytanie i jestem ciekaw czy teraz możliwość tłumaczenia będzie osiągalna? Są to pliki o rozszerzeniu dat. Może jakieś mądre głowy zdołają je pootwierać i coś wskórać. Mam taką nadzieję.
-
W sumie nawet takiemu amatorowi jak mi udało się otworzyć to przed chwilą i chyba namierzyłem tekst odpowiedzialny za napisy w grze. Teraz potrzeba chętnych do tłumaczenia. Sam nawet mógłbym pisać. No i potem spakować to ponownie do gry. Może zwykły total comander by pozwolił na to.
Wróć do „Projekty porzucone i nieaktywne”