[PC] Hitman 3

Obecnie tworzone projekty na wszelkie platformy.
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie o datę premiery lub postęp - przeczytaj najczęściej zadawane pytania
kamien
Posty: 6
Rejestracja: 14 wrz 2012, o 19:32

Re: [PC] Hitman 3

Postautor: kamien » 16 cze 2022, o 18:35

Tak to pirat nie kryję się z tym.
Dzięki za info

inimicus
Posty: 4
Rejestracja: 5 maja 2022, o 18:42

Re: [PC] Hitman 3

Postautor: inimicus » 16 cze 2022, o 20:50

Pytam z ciekawości skąd wynika nie działanie wersji pirackich ze spolszczeniem. Tak chcieliście czy przez przypadek tak wyszło? Jak tak chcieliście to jeszcze wspieracie producenta, któremu nie chciało wydać się wersji w naszym języku. Powinni Wam za to zapłacić! Świetna robota, gratki!

Awatar użytkownika
Triad
Posty: 17
Rejestracja: 1 lut 2022, o 16:17

Re: [PC] Hitman 3

Postautor: Triad » 16 cze 2022, o 21:14

Tak wyszło. Nie mówię, że nie da się zmusić spolszczenia do zadziałania na piracie, jednak nie zaprzątamy sobie tym głowy. Piratki z dużą dozą prawdopodobieństwa mieszają w spójności plików, która jest sprawdzana podczas ładowania każdego poziomu. Jeżeli dla kogoś brak polskiej wersji językowej jest wystarczającym powodem do zbojkotowania IOI i osoba ta przespała ostatnie 3 lata i zamieszanie komunikacyjne związane z Covidem, to niech po prostu nie ogrywa ich gier.

Znajdujemy się na forum autorskich spolszczeń gier. Żadna gra z tego forum nie posiada oficjalnej, polskiej wersji językowej. Tworzymy spolszczenia z pasji. Od fanów, dla fanów.

RadolSzczecin
Posty: 59
Rejestracja: 26 lip 2011, o 21:20

Re: [PC] Hitman 3

Postautor: RadolSzczecin » 20 cze 2022, o 12:50

Spolszczenie jak najbardziej działa poprawnie także na wersji 'mniej legalnej' :P
Po prostu trzeba czytać uważnie instrukcje.

Sprawdziłem pirata z ciekawości bo nie mam problemu i stać mnie na zakup gier - problem na razie mam w tym że mocniejszego komputera na razie nie skonfigurowałem jeszcze i nie podłączyłem do neta, więc nie mogę na nim uruchomić Steama ani EpicGame i gier jakie mam zakupione.
Wszystkie konta i gry mam na słabszym, starszym komputerze i muszę w końcu zrobić migracje tego wszystkiego na nowy.

Nowy komputer mam o wiele mocniejszy i podpięty do TV - ale na razie nie zaśmiecałem systemu internetem bo jak wiadomo podłączenie neta to aktualizacje, mnóstwo śmieci które trzeba zainstalować, skonfigurować..itd..itd
Musze najpierw zrobić kopie partycji z obecnym systemem (w razie czego) za nim ten cały wymagany bajzel będę instalował już z włączonym internetem.

W każdym razie spolszczenie działa.

inimicus
Posty: 4
Rejestracja: 5 maja 2022, o 18:42

Re: [PC] Hitman 3

Postautor: inimicus » 20 cze 2022, o 18:28

Sprawdzałem na piracie, u mnie wywala jak u kamiena. Sprawdzałem na EPICu, i tam działa, w misji początkowej widziałem jedno niedociągnięcie. W sensie w scence jeszcze była mowa a 2 linijki tekstu już znikły i nie zdążyłem przeczytać. Generalnie drobnostka. Raz mi na EPICu wywaliło z gry gdy powiesiłem się na poręczy :) Nie wiem jednak czy to przez spolszczenie czy sama gra nie ogarnęła. Moja metoda instalacji manualna, czyli przekopiowanie plików do folderu z grą.

RadolSzczecin
Posty: 59
Rejestracja: 26 lip 2011, o 21:20

Re: [PC] Hitman 3

Postautor: RadolSzczecin » 20 cze 2022, o 19:23

Na piracie pewnie Ci wywala chyba ze względu na wersje - trzeba mieć update 3.110.1

Ja instalowałem spolszczenie metodą 1-wszą standardową.
Ponieważ nie spolszczyło, to za drugim razem powtórzyłem te kroki manualnie:
6.2 Uruchom program Instalator.exe.
6.3 W oknie wyboru wpisz "2" - uruchomi to proces instalacji niestandardowej.
6.4 Podaj ścieżkę do folderu z zainstalowaną grą, a następnie wciśnij ENTER.
6.5 Jeżeli program poinformuje o powodzeniu instalacji, możesz go zamknąć i uruchomić grę.

Na razie za dużo nie pograłem, chodzę po dużym holu i jakimś przyjęciu.
Trochę coś tam znalazłem rzeczy, poprzełączałem, pochowałem się w skrzyniach..itd..itd
Oznak wywalania brak... na razie :)

Mam tylko pytanie bo początkowa, startowa plansza jest po angielsku (???)
Play, Options, Quit

Awatar użytkownika
Triad
Posty: 17
Rejestracja: 1 lut 2022, o 16:17

Re: [PC] Hitman 3

Postautor: Triad » 21 cze 2022, o 08:26

Mam tylko pytanie bo początkowa, startowa plansza jest po angielsku (???)
Play, Options, Quit
Program startowy jest już spolszczony, jednak bez polskich znaków - jest to technicznie niemożliwe. Zostanie dołączony do pełnej wersji spolszczenia jako alternatywny sposób uruchomienia gry.

Zrzut ekranu 2022-06-21 092533.png
Zrzut ekranu 2022-06-21 092551.png

RadolSzczecin
Posty: 59
Rejestracja: 26 lip 2011, o 21:20

Re: [PC] Hitman 3

Postautor: RadolSzczecin » 21 cze 2022, o 14:06

Akurat brak polskiej czcionki na tym etapie i w tych opcjach to nie jest jakiś wielki problem.
Dla wychwycenia poważniejszych błędów, braków w tłumaczeniu itd, postanowiłem zgrywać całą rozgrywkę bo i tak jestem na etapie testowania nowego grabbera hdmi 4K
Jest to o tyle pomocne, że można zawsze odtworzyć sobie ponownie, zastopować, doczytać dialog i sprawdzić dokładnie tekst i to co jest na ekranie, w razie czego zrobić zrzut ekranu.

Squanto
Posty: 4
Rejestracja: 10 lut 2022, o 22:12

Re: [PC] Hitman 3

Postautor: Squanto » 23 cze 2022, o 15:46

Na ten moment nie znam dokładnej daty wydania całego spolszczenia, jednak na oko potrzeba mu jeszcze miesiąc testów.
Chętnie odpowiem na każde pytanie dotyczące spolszczenia oraz pomogę każdemu, kto napotka z nim problem, więc zachęcam do kontaktu.
Pozdrawiam i życzę miłej gry!
[/quote]

Wielkie dzięki za wykonaną dotychczas pracę dla Ciebie i wszystkich testerów Ciebie wspomagających. Dubaj w H3 w całości zaliczony :D Czekam (nie) cierpliwie na spolszczenie pozostałej części H3 i podtrzymuję swoją deklarację w aspekcie "mojego podziękowania". W oczekiwaniu na finalny efekt prac... serdeczne pozdro !


Wróć do „Projekty”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości