Dodam, że na forum przygodomanii są dostępne spolszczenie maszynowe następujących przygodówek:
- Unforeseen Incidents
- Memento Mori
- Monolith
- Alter Ego
- Lost Horizon 2
- Lost Chronicles of Zerzura
- Crowns and Pawns: Kingdom of Deceit
- Whispers of Machine
- Secret Files Sam Peters
By pobrać pliki konieczne jest założenie konta.
Spolszczenia maszynowe przygodówek z forum przygodomanii
Re: Spolszczenia maszynowe przygodówek z forum przygodomanii
Podrzucam link do folderu, jeśli komuś się nie chce przekopywać innego forum.
https://pikor.synology.me:5001/sharing/WNNT2q8vi
https://pikor.synology.me:5001/sharing/WNNT2q8vi
A może spolszczenie do przygodówki Whateverland pikor by stworzył lub kto inny , producent gry nie ma nic przeciwko i nawet twórcę umieści w grze ? :)
Na razie pikor rozpracowuję przygodówkę Culpa Inna współpracując przy tym z hiszpańską grupą tłumaczeniową.
Czekam aż wznowią prace i podeślą narzędzia by dostać się do paru plików. Ogólnie wszystkie dialogi i większość grafik przetłumaczone, no i zrobiłem pierwszą korektę.
Obecnie siedziałem nad Primordią (druga korekta). W międzyczasie rozpracowywałem 15 days. Udało mi się paroma sztuczkami wyciągnąć tekst i napisać narzędzia/skrypty by wstrzyknąć je z powrotem. Także teraz przeskoczyłem na tę grę. Jak zrobię testy i korektę, to przeskoczę na Primordię. W międzyczasie pewnie tamci już wrócą co Culpa Innata. Także jak coś to mam już kilka rzeczy rozgrzebanych :F
Obecnie siedziałem nad Primordią (druga korekta). W międzyczasie rozpracowywałem 15 days. Udało mi się paroma sztuczkami wyciągnąć tekst i napisać narzędzia/skrypty by wstrzyknąć je z powrotem. Także teraz przeskoczyłem na tę grę. Jak zrobię testy i korektę, to przeskoczę na Primordię. W międzyczasie pewnie tamci już wrócą co Culpa Innata. Także jak coś to mam już kilka rzeczy rozgrzebanych :F
-
15 Days ...fajowo że ta przygodówka dostanie polskie napisy. Już się nie mogę doczekać.
Doszło spolszczenie do 15 Days, link w drugim poście tego tematu.
Dzięki za te spolszczenie :)
Do katalogu spolszczonych przez AL doszła Primordia. Polecam grać na wersji Steam, bo póki co z wersją gog wg słów jednego z posiadaczy tej gry z forum przygodomanii jest problem z tym spolszczeniem.