Dzień Dobry.
Chciałbym poinformować, że pracuję nad spolszczeniem do gry Pathfinder: Kingmaker.
Z przerwami pracuję nad tym już jakieś 2-3 lata:).
Co zrobiłem dotychczas:
1. Nowe fonty z polskimi diakrytykami (od podstaw zrobione w unity)
2. Instalator
3. 48% tekstu zostało przetłumaczone/skorygowane
Spolszczenie kompatybilne będzie z wersją 2.1.7b(ostatnią) w edycjach GOG/EPIC/STEAM.
Kiedy będzie skończone?
Nie mam pojęcia. Pewnie gdzieś w 2026 roku.
Pozdrawiam
[PC] Pathfinder: Kingmaker GOG/STEAM/EPIC
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie o datę premiery lub postęp - przeczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim zadasz pytanie o datę premiery lub postęp - przeczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: [PC] Pathfinder: Kingmaker GOG/STEAM/EPIC
W sieci wiem, że hula spolszczenia maszynowe. I tak spytam z ciekawości, robisz korektę maszynówki, czy wszystko tłumaczysz od nowa?
Wszystko od nowa.
Trzymam kciuki za powodzenie projektu.
Fajnie, że ktoś zajmuje się tłumaczeniem tej gry, też trzymam kciuki.
Ogromnie trzymam kciuki za zrealizowanie projektu. Spolszczenie do drugiej części, w którym, jak widzę też uczestniczyłeś, to kawał dobrej roboty! Pozdrawiam
Trzymam kciuki mocno. Niestety spolszczenie maszynowe które jest już w necie jest mało grywalne. Masa błędów zwłaszcza w mechanikach gry i nie wiesz jaki skill co robi i z czego się go rzuca.
Widocznie to musiała być wersja alpha chada habibi ;). Też słyszałem, że ta maszynówka jest słabej jakości.
Jeśli chodzi o mechanikę Pathfindera to staram się zachować jak największą zgodność ze spolszczeniem WOTR-a.
-
Dzień dobry,
Czy dalej pan pracuje jak postępy
Pozdrawiam
Czy dalej pan pracuje jak postępy
Pozdrawiam