devastation - gra z polskimi napisami problem

Wszelkie kwestie techniczne.
Regulamin forum
1. W miarę możliwości prosimy o załączanie plików przez nasze forum, nie na zewnętrznych serwerach. Pliki nie znikną wtedy po upływie pewnego czasu. 2. Jeśli chcecie uzyskać pomoc przy rozpracowaniu plików (np. z tekstem, czcionką) załączajcie je do postów - nie każdy przecież posiada tłumaczoną przez Was grę.
CichyPL

devastation - gra z polskimi napisami problem

Postautor: CichyPL » 19 gru 2024, o 20:31

Nie mogę grać po polsku choć gra jes PL

to jes moja wersja gry , z mojej płyty oryginalnej !

https://drive.google.com/file/d/1ZZMnna ... drive_link

Może wam się uda zrobić by gra była po polsku , chodzi o napisy i napisy na filmikach !

Widzę ze sa pliki PL ale nie mogę zrobić by gra była PL /;

Może jes tu ktoś co się zna na tym i mi pomoże ?

Nie wiem czy można tu tak linki dawać z grami jeśli nie to przepraszam /;

rycho2009

Re: devastation - gra z polskimi napisami problem

Postautor: rycho2009 » 1 sty 2025, o 20:11

Tbh ciężko cokolwiek tak o powiedzieć, ale myślę, że jest jak w Most Wantedzie 2005. Grę mam płytkową - po zainstalowaniu, wrzuceniu no-cd exe i zgraniu na dysk zewnetrzny(by uruchomić to na moim głównym PC bez DVD) wchodzi angielski, zamiast polskiego jak był na pierwszym kompie. Przypuszczalnie jakiś plik konfiguracyjny. U mnie wystaczyło CTRL+C, CTRL+V całej płytki i instalacja na kompie bez napędu, najszybsze rozwiązanie.
@edit
Mi do głowy przychodzą 3 możliwości, pliki gry odpadają raczej(choć w osu! tak jest) - konfig w Moich dokumentach, %AppData%, albo rejest systemowy. O ile w 2 pierwszych bez wiekszego problemu sobie powinnieneś poradzić tak w ostatnim będzie trudniej.

WujekAntylopa

Re: devastation - gra z polskimi napisami problem

Postautor: WujekAntylopa » 2 sty 2025, o 15:38

Otwórz plik Devastation.ini znajdujący się w Dokumenty → Devastation w Notatniku i upewnij się, że w sekcji „[Engine.Engine]” po „Language=” jest tekst „pol”. Jeśli nie, i jest tam np. „Language=int”, to zmień na „Language=pol” i zapisz plik.

Zrzut ekranu pokazujący ten plik: https://i.imgur.com/sgf9abS.png

Wróć do „Technikalia”