Witam,
Dla samego siebie "popełniłem" tłumaczenie gry Nexus - The Jupiter Incident Remastered. Istniało kiedyś spolszczenie, ale nie można go zastosować do wersji remastered. Za to w wersji remastered wszystko jest otwartym tekstem. Tekst był tłumaczony przez AI ale wprowadzałem korektę każdej linii na bieżąco.
Grę przeszedłem z tym tłumaczeniem i jednocześnie nanosiłem dodatkowe poprawki.
Przetłumaczona jest cała gra w 100%.
Instalacja: wypakuj do katalogu universe
Paczka podmienia pliki lokalizacji. Zrób kopię folderu universe przed instalacją.
Odinstalowanie: przywróć kopię folderu universe.
Zamykam ten projekt i więcej go nie wspieram.
Uwagi:
W plikach jest 6 wersji językowych, każda wersja ma swój numer. Okazało się, że pod cyfrą 4 nie ma żadnej lokalizacji, więc z niej skorzystałem. Prawdopodobnie miała być jakaś wersja, może nawet polska, ale nie doszła do skutku.
Część plików była kodowana w cyrylicy, więc trzeba było przekonwertować na Windows-1250 i eksport do ANSI.
Gra wymusza uppercase w części UI, więc niektóre polskie znaki (ą,ł,ż,ź) nie przechodzą poprawnie przy automatycznej zmianie wielkości liter - rozwiązaniem było wpisanie tych znaków dużymi literami.
[PC] Nexus - The Jupiter Incident Remastered
Wróć do „Tłumaczenia maszynowe”