State of Decay 2: Juggernaut Edition + DLC

Projekty stworzone z użyciem AI i innych tłumaczy maszynowych.
Sirraziell

Re: State of Decay 2: Juggernaut Edition + DLC

Postautor: Sirraziell » 13 cze 2025, o 20:41

Cześć, mam już przetłumaczony tekst ale mam problem z czcionkami, niestety nie mam polskich znaków :(. Ktoś może mnie wesprzeć

ozonek

Postautor: ozonek » 13 cze 2025, o 21:32

Cześć, mam już przetłumaczony tekst ale mam problem z czcionkami, niestety nie mam polskich znaków :(. Ktoś może mnie wesprzeć
Gra na UE 4 więc napiszę co można z tym zrobić.

1. za pomocą programu fmodel szukasz pakietu czcionek ukrytych w plikach .ufont najczęściej znajdują się w katalogu UI (gra może mieć nawet kilkanaście różnych czcionek, więc opisany niżej proces trzeba powtarzać)
2. exportujesz plik .ufont wybierając export raw data(.uasset)
3. wydobyty plik będzie składał się z 2 lub 3 plików, interesuje nas tylko plik .ufont
4. plik .ufont przemianować teraz wystarczy na .ttf (nazwa pliku przed kropką pozostaje niezmieniona)
5. plik .ttf otwierasz programem font creator lub font forge i dodajesz polskie czcionki (na yt są poradniki jeśli nigdy tego nie robiłeś)
6. po dodaniu czcionek generujesz fonty
7. nowy wygenerowany plik zmieniasz na .ufont (zwróć uwagę na nazwę czcionki, musi być taka sama jak na podglądzie w programie fmodel)
8. dalej myślę, że wiesz co robić.

Sirraziell

Postautor: Sirraziell » 14 cze 2025, o 20:44

Super. Dziękuję. Biorę się do roboty, bo tylko polskich znaków mi brakuje :)

Wróć do „Tłumaczenia maszynowe”