Spolszczenie zostało przygotowane przeze mnie z pomocą AI i sprawdzone podczas przejścia kampanii fabularnej.
Link: aktualizacja 14.09.2025
https://drive.google.com/file/d/1SD1BTF ... sp=sharing
albo:
https://megawrzuta.pl/vltcdatz
Lub załącznik: aktualizacja 14.09.2025
INSTALACJA:
1. Pobrany i rozpakowany plik: "pakchunk0-Windows_P.pak" wklejamy do folderu - Paks ...MGSDelta\Content\Paks
2. Gramy.
Poradnik tworzenia spolszczeń (znajdziesz go również na drugiej stronie tematu)
Rozgrywka:
[PC] Metal Gear Solid Delta: Snake Eater + poradnik tworzenia spolszczeń
Re: [PC] Metal Gear Solid Delta: Snake Eater
Dziękuję, jutro będę testować.
-
kubaskubas4
Wow, szacunek! Szpolczenie rzeczywiście działa i nie jest to jakiś totalny bełkot. Oczywiście jest parę niedociągnięć, lecz nie trafiło mi się nic tak wielkiego, by kłuło w oczy lub by było trzeba by się zastanawiać co autor brał podczas tworzenia. W jednym momencie podczas pierwszej rozmowy z The Boss, słowo Dżungla nie jest dokończone i urywało prawdopodobnie też timer od czasu trwania wypowiedzi, więc rozmowa w codecu zostaje na tej linicje, chyba że ręcznie pominie się linijkę, wtedy wszystko się naprawia. Para-medic w wyborze w Radiu jest przetłumaczona jako Pomoc Medyczna, to też można poprawić ewentualnie w następnej wersji. Tak czy siak, brawa za podjęte działanie, a nie tylko marudzenie jakie to maszynowki są złe. Nie wiem czy AI przetłumaczyło ci całość na strzała, czy musiałeś tłumaczyć to elementami, jednak AI z miesiąca na miesiąc coraz bardziej się poprawia i samo potrafi znaleźć kontekst dopasowany do świata gry na podstawie dostępnych informacji.
Poprawka zaaplikowana. Edit teraz już jest zaaplikowana wcześniej pomyliłem pliki przy spakowaniu ;DWow, szacunek! Szpolczenie rzeczywiście działa i nie jest to jakiś totalny bełkot. W jednym momencie podczas pierwszej rozmowy z The Boss, słowo Dżungla nie jest dokończone i urywało prawdopodobnie też timer od czasu trwania wypowiedzi, więc rozmowa w codecu zostaje na tej linicje, chyba że ręcznie pominie się linijkę, wtedy wszystko się naprawia. Para-medic w wyborze w Radiu jest przetłumaczona jako Pomoc Medyczna
Dziękuję za to spolszczenie. Kto gra i się wypowie, czy spolszczenie daje rade?
Jest super. Sporadycznie trafi się jakiś błąd.
Będziesz jeszcze poprawiał czy zostawiasz tak jak jest? Nie wiem czy już pobierac czy poczekac jeszcze?Spolszczenie zostało wykonane przeze mnie.
Testowałem tylko początek gry, więc nie wiem, czego się spodziewać dalej.
Wypuszczam już teraz, bo wiem, że wiele osób na to czekało.
Link:
https://drive.google.com/file/d/1PFshuF ... sp=sharing
Lub załącznik:
MGS DELTA - Spolszczenie.rar
INSTALACJA:
1. Pobrany i rozpakowany plik: "pakchunk0-Windows_P.pak" wklejamy do folderu - Paks ...MGSDelta\Content\Paks
2. Gramy.
Rozgrywka:
Jestem na etapie przechodzenia gry - mam już za sobą około 4-5 godzin rozgrywki.
Będziesz jeszcze poprawiał czy zostawiasz tak jak jest? Nie wiem czy już pobierac czy poczekac jeszcze?
Błędów, które wyłapałem, jest bardzo mało (głównie literówki, kilka pojedynczych słów). Główne dialogi są dobrze przełożone, a formy żeńskie i męskie w zdaniach są poprawne (ON mówi o sobie w rodzaju męskim, a ONA w żeńskim).
Do tej pory nie natrafiłem na niewyświetlający się ani przerwany tekst. Tego typu błędy, jeśli sam na nie trafię lub ktoś je zaraportuje, poprawiam od razu.
Edit:
Przeszedłem całą grę i wyłapałem kilkanaście drobnych błędów w dialogach, które zostały poprawione. (aktualizacja 14.09.2025)
ok, superJestem na etapie przechodzenia gry - mam już za sobą około 4-5 godzin rozgrywki.
Będziesz jeszcze poprawiał czy zostawiasz tak jak jest? Nie wiem czy już pobierac czy poczekac jeszcze?
Błędów, które wyłapałem, jest bardzo mało (głównie literówki, kilka pojedynczych słów). Główne dialogi są dobrze przełożone, a formy żeńskie i męskie w zdaniach są poprawne (ON mówi o sobie w rodzaju męskim, a ONA w żeńskim).
Do tej pory nie natrafiłem na niewyświetlający się ani przerwany tekst. Tego typu błędy, jeśli sam na nie trafię lub ktoś je zaraportuje, poprawiam od razu.
-
alibaba1000
Niesamowite że tydzień po premierze gry jest spolszczenie. AI to jednak przyszłość spolszczen . Super spolszczenie. Dzięki
Wróć do „Tłumaczenia maszynowe”