[PC] Metal Gear Solid Delta: Snake Eater + poradnik tworzenia spolszczeń

Projekty stworzone z użyciem AI i innych tłumaczy maszynowych.
ozonek

[PC] Metal Gear Solid Delta: Snake Eater + poradnik tworzenia spolszczeń

Postautor: ozonek » 6 wrz 2025, o 15:22

Spolszczenie zostało przygotowane przeze mnie z pomocą AI i sprawdzone podczas przejścia kampanii fabularnej.

Link: aktualizacja 14.09.2025
https://drive.google.com/file/d/1SD1BTF ... sp=sharing
albo:
https://megawrzuta.pl/vltcdatz

Lub załącznik: aktualizacja 14.09.2025
MGS DELTA - Spolszczenie.rar
(2.17 MiB) Pobrany 1287 razy

INSTALACJA:
1. Pobrany i rozpakowany plik: "pakchunk0-Windows_P.pak" wklejamy do folderu - Paks ...MGSDelta\Content\Paks
2. Gramy.

Poradnik tworzenia spolszczeń (znajdziesz go również na drugiej stronie tematu)
u4pak plus poradnik.rar
(6.76 MiB) Pobrany 302 razy

Rozgrywka:

ciajmada

Re: [PC] Metal Gear Solid Delta: Snake Eater

Postautor: ciajmada » 6 wrz 2025, o 18:07

Dziękuję, jutro będę testować.

kubaskubas4

Postautor: kubaskubas4 » 6 wrz 2025, o 21:16

Wow, szacunek! Szpolczenie rzeczywiście działa i nie jest to jakiś totalny bełkot. Oczywiście jest parę niedociągnięć, lecz nie trafiło mi się nic tak wielkiego, by kłuło w oczy lub by było trzeba by się zastanawiać co autor brał podczas tworzenia. W jednym momencie podczas pierwszej rozmowy z The Boss, słowo Dżungla nie jest dokończone i urywało prawdopodobnie też timer od czasu trwania wypowiedzi, więc rozmowa w codecu zostaje na tej linicje, chyba że ręcznie pominie się linijkę, wtedy wszystko się naprawia. Para-medic w wyborze w Radiu jest przetłumaczona jako Pomoc Medyczna, to też można poprawić ewentualnie w następnej wersji. Tak czy siak, brawa za podjęte działanie, a nie tylko marudzenie jakie to maszynowki są złe. Nie wiem czy AI przetłumaczyło ci całość na strzała, czy musiałeś tłumaczyć to elementami, jednak AI z miesiąca na miesiąc coraz bardziej się poprawia i samo potrafi znaleźć kontekst dopasowany do świata gry na podstawie dostępnych informacji.

ozonek

Postautor: ozonek » 6 wrz 2025, o 22:25

Wow, szacunek! Szpolczenie rzeczywiście działa i nie jest to jakiś totalny bełkot. W jednym momencie podczas pierwszej rozmowy z The Boss, słowo Dżungla nie jest dokończone i urywało prawdopodobnie też timer od czasu trwania wypowiedzi, więc rozmowa w codecu zostaje na tej linicje, chyba że ręcznie pominie się linijkę, wtedy wszystko się naprawia. Para-medic w wyborze w Radiu jest przetłumaczona jako Pomoc Medyczna
Poprawka zaaplikowana. Edit teraz już jest zaaplikowana wcześniej pomyliłem pliki przy spakowaniu ;D

Aql

Postautor: Aql » 8 wrz 2025, o 13:01

Dziękuję za to spolszczenie. Kto gra i się wypowie, czy spolszczenie daje rade?

Saper

Postautor: Saper » 8 wrz 2025, o 14:19

Jest super. Sporadycznie trafi się jakiś błąd.

qwqw89

Postautor: qwqw89 » 10 wrz 2025, o 15:55

Spolszczenie zostało wykonane przeze mnie.
Testowałem tylko początek gry, więc nie wiem, czego się spodziewać dalej.
Wypuszczam już teraz, bo wiem, że wiele osób na to czekało.

Link:
https://drive.google.com/file/d/1PFshuF ... sp=sharing
Lub załącznik:
MGS DELTA - Spolszczenie.rar

INSTALACJA:
1. Pobrany i rozpakowany plik: "pakchunk0-Windows_P.pak" wklejamy do folderu - Paks ...MGSDelta\Content\Paks
2. Gramy.

Rozgrywka:
Będziesz jeszcze poprawiał czy zostawiasz tak jak jest? Nie wiem czy już pobierac czy poczekac jeszcze?

ozonek

Postautor: ozonek » 10 wrz 2025, o 19:41

Będziesz jeszcze poprawiał czy zostawiasz tak jak jest? Nie wiem czy już pobierac czy poczekac jeszcze?
Jestem na etapie przechodzenia gry - mam już za sobą około 4-5 godzin rozgrywki.
Błędów, które wyłapałem, jest bardzo mało (głównie literówki, kilka pojedynczych słów). Główne dialogi są dobrze przełożone, a formy żeńskie i męskie w zdaniach są poprawne (ON mówi o sobie w rodzaju męskim, a ONA w żeńskim).
Do tej pory nie natrafiłem na niewyświetlający się ani przerwany tekst. Tego typu błędy, jeśli sam na nie trafię lub ktoś je zaraportuje, poprawiam od razu.
Edit:
Przeszedłem całą grę i wyłapałem kilkanaście drobnych błędów w dialogach, które zostały poprawione. (aktualizacja 14.09.2025)

qwqw89

Postautor: qwqw89 » 10 wrz 2025, o 19:54

Jestem na etapie przechodzenia gry - mam już za sobą około 4-5 godzin rozgrywki.
Błędów, które wyłapałem, jest bardzo mało (głównie literówki, kilka pojedynczych słów). Główne dialogi są dobrze przełożone, a formy żeńskie i męskie w zdaniach są poprawne (ON mówi o sobie w rodzaju męskim, a ONA w żeńskim).
Do tej pory nie natrafiłem na niewyświetlający się ani przerwany tekst. Tego typu błędy, jeśli sam na nie trafię lub ktoś je zaraportuje, poprawiam od razu.
ok, super

alibaba1000

Postautor: alibaba1000 » 11 wrz 2025, o 13:15

Niesamowite że tydzień po premierze gry jest spolszczenie. AI to jednak przyszłość spolszczen . Super spolszczenie. Dzięki

Wróć do „Tłumaczenia maszynowe”