[PC] BloodRayne 2

Tu możesz się pochwalić swoimi dokonaniami.
Awatar użytkownika
Śledziks
Posty: 239
Rejestracja: 17 mar 2009, o 20:27

Re: [PC] BloodRayne 2

Postautor: Śledziks » 30 sty 2012, o 23:40

Na moim chomiku znalazła się zaktualizowana wersja spolszczenia. W tłumaczeniu nie zostało zmienione nic, tylko instalator został poprawiony. Okazało się, że każda wersja ma inny zapis w rejestrze, przez to spolszczenie czasami nie chciało się zainstalować.

Teraz nie ważne czy masz wersję 4 CD, DVD, GOG, CD-Action, czy nawet Steam - spolszczenie samo się zainstaluje :)

Mam wrzucić wersję full na rapida, czy pobierze ktoś z chomika?

jojo87
Posty: 6
Rejestracja: 28 lis 2015, o 10:30

Re: [PC] BloodRayne 2

Postautor: jojo87 » 28 lis 2015, o 10:34

Uruchomiłem poprawioną wersję full. Chodzi o to, że praktycznie wszystko jest spolszczone, cutscenki poprawnie wyświetlaj się ale przerywniki filmowe już nie. Dla przykładu ten z początku gry, kiedy Rayne rozmawia z jakimś facetem. Mam wtedy czarny ekran, tylko sam dźwięk jest. Grę posiadam na Steamie. Ktoś wie o co może chodzić?

Awatar użytkownika
Śledziks
Posty: 239
Rejestracja: 17 mar 2009, o 20:27

Re: [PC] BloodRayne 2

Postautor: Śledziks » 3 gru 2015, o 20:03

Może brakować jakiegoś kodeka w systemie.

jojo87
Posty: 6
Rejestracja: 28 lis 2015, o 10:30

Re: [PC] BloodRayne 2

Postautor: jojo87 » 5 gru 2015, o 13:11

Posiedziałem trochę nad tym i nieco to rozgryzłem. Od tego zacznijmy, że filmy z gry otwierają mi się w odtwarzaczu wideo. W grze ustawiłem rozdzielczość równą tej z przerywników (bodaj 800x600 czy jeszcze mniejsza, już nie pamiętam, grę usunąłem, wrócę do niej kiedyś kiedy najpierw zabiorę się za 1. część gry) a nawet tryb kompatybilności gry z Windows XP SP 3. Dopiero wtedy filmiki odtwarzały się ale nie zawsze wszystkie. Raz dla przykładu intro poprawnie wyglądało a filmik kiedy Rayne rozmawia z kimś w samochodzie już nie - znowu brak obrazu. W dodatku kiedy ustawię większą rozdzielczość (np 1024x768) to przy włączeniu gry pojawia się komunikat, coś o rozdzielczościach. Już nie pamiętam co (wcześniej prawdę mówiąc nie czytałem jego zawartości, po prostu od razu kliknąłem OK), jeżeli będzie trzeba to bez problemu mogę pobrać grę i zrobić mu screen czy też napisać o co tam chodziło.

Awatar użytkownika
Śledziks
Posty: 239
Rejestracja: 17 mar 2009, o 20:27

Re: [PC] BloodRayne 2

Postautor: Śledziks » 8 gru 2015, o 18:17

No to już od Ciebie zależy. Nikt inny nie zgłaszał problemu, więc jak coś, to pisz. Może uda się to rozwiązać ;)

jojo87
Posty: 6
Rejestracja: 28 lis 2015, o 10:30

Re: [PC] BloodRayne 2

Postautor: jojo87 » 8 gru 2015, o 21:39

No dobra, poprzednio włączałem grę raz po raz z różnymi ustawieniami i trochę mi się pomieszało. Ten komunikat o którym pisałem występuje tylko przy próbie ustawienia rozdzielczości 1600x1200 - a przynajmniej teraz tak jest. A komunikat brzmi:
Can't find valid video mode for 1600x1200

File rendd3d.cpp
Line: 2309
Niemniej nadal są problemy z wyświetlaniem przerywników przy ustawieniu rozdzielczości np. 1024x768.
Przeszukałem komputer pod kątem tego pliku i o dziwo nie ma go. Czyżby jego brak był odpowiedzialny za brak możliwości ustawienia rozdzielczości 1600x1200 i problemy z filmikami przy mniejszych rozdzielczościach?

Awatar użytkownika
Śledziks
Posty: 239
Rejestracja: 17 mar 2009, o 20:27

Re: [PC] BloodRayne 2

Postautor: Śledziks » 9 gru 2015, o 18:39

Sprawdziłem w necie, o co może chodzić. Czyżbyś miał grafikę z Intela?

jojo87
Posty: 6
Rejestracja: 28 lis 2015, o 10:30

Re: [PC] BloodRayne 2

Postautor: jojo87 » 9 gru 2015, o 18:44

Moja grafika to Zotac GT 620 Synergy Edition 2 GB. Działa na oryginalnych sterownikach Nvidii.

Awatar użytkownika
Śledziks
Posty: 239
Rejestracja: 17 mar 2009, o 20:27

Re: [PC] BloodRayne 2

Postautor: Śledziks » 9 gru 2015, o 20:20

Hmmm, spróbuj może skorzystać z nieoficjalnych łatek np na rozdzielczość (widescreen patch). Z tego co znalazłem, to gra ma już po prostu problemy z obsługą nowych kart i systemów, tak samo jest z rozdzielczościami.

jojo87
Posty: 6
Rejestracja: 28 lis 2015, o 10:30

Re: [PC] BloodRayne 2

Postautor: jojo87 » 9 gru 2015, o 21:38

Tak jak pisałem, grę mam na Steamie. I na nim gra jest w wersji 1.0. Tutaj znalazłem to o czym piszesz:
https://steamcommunity.com/app/3820/dis ... /?l=polish
ale jak widać, nie są one przystosowane do takiej wersji gry. Wcale bym się nie zdziwił gdybym miał ten sam problem, którego dopadł użytkownika ƒenrir. Oj, pewnie będzie trochę "zabawy" z tym BloodRaynem 2 zanim będzie można na serio pograć...


Wróć do „Projekty ukończone”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości