Spolszczenie do Civ 4

Wolna dyskusja na temat gier/tłumaczeń. Komentowanie i opinie jak najbardziej wskazane.
juro94
Posty: 3
Rejestracja: 18 paź 2022, o 20:44

Spolszczenie do Civ 4

Postautor: juro94 » 18 paź 2022, o 20:45

Hej hej!

Mam zakupioną na Steam Civ4 + dodatki. Zainstalowałem grę, znalazłem w sieci również spolszczenie stworzone przez ekpię ze strony civ.org.pl. Spolszczenie zainstalowałem, na Steamowej wersji działa, ale prawie. Problemem są znaki polskie, które się nie wyświetlają, zamiast nich w grze pojawiają się znaki z innych języków. W sieci na próżno szukałem rozwiązania - wszystkie źródła kierowały linkiem na stronę civ.org.pl, ale strona niestety ale już najprawdopodobniej nie istnieje.



Czy macie może jakieś pomysły, jak to rozwiązać? Dodam, że Win10 ma ustawiony region i język na PL. Font Sylfaen próbowałem instalować ręcznie, jednak nie zmieniło to niczego.

Pozdrawiam serdecznie!

perszeksz
Posty: 12
Rejestracja: 26 sie 2022, o 14:42

Re: Spolszczenie do Civ 4

Postautor: perszeksz » 20 paź 2022, o 11:57

Dobry pomysł, Civ 4 to klasyk!


_____________________
https://www.medipakiet.pl/blog/konsekwe ... rowotnego/

juro94
Posty: 3
Rejestracja: 18 paź 2022, o 20:44

Re: Spolszczenie do Civ 4

Postautor: juro94 » 21 paź 2022, o 13:30

Podbijam :)

wasikuss
Posty: 20
Rejestracja: 15 lis 2021, o 23:50

Re: Spolszczenie do Civ 4

Postautor: wasikuss » 23 paź 2022, o 22:07

Z tego co widzę to ostatnie spolszczenie to 4.15 od civ.org.pl. Jest dostępne na instalki.pl

juro94
Posty: 3
Rejestracja: 18 paź 2022, o 20:44

Re: Spolszczenie do Civ 4

Postautor: juro94 » 28 paź 2022, o 17:56

@wasikuss

Tak, nie jest kwestią dostępność spolszczenia, tylko polskie znaki. civ.org.pl nie istnieje niestety, a tam był poradnik - jak zainstalować spolszczenie, by polskie znaki działały. O to pytałem :).

wasikuss
Posty: 20
Rejestracja: 15 lis 2021, o 23:50

Re: Spolszczenie do Civ 4

Postautor: wasikuss » 24 lis 2022, o 09:55

z tego co widziałem to tylko żeby zainstalować fonty i restart. nie znalazłem nic ciekawego. sprawdziłem i mam ten sam problem

wasikuss
Posty: 20
Rejestracja: 15 lis 2021, o 23:50

Re: Spolszczenie do Civ 4

Postautor: wasikuss » 24 lis 2022, o 11:44

ok, jednak inne kodowanie. nie wiem jak to było w oryginalnym spolszczeniu, ale jeśli jeden tekst występuje czasem CAPSAMI to jest problem bo polskie znaki zostają małe. tam gdzie się da wtedy od razu walnąć duże żeby nie było takiego case'a
Screenshot 2022-11-24 110444.png
Screenshot 2022-11-24 110444.png (8.46 KiB) Przejrzano 114 razy
Efekt koncowy
Screenshot 2022-11-24 114358.png


Wróć do „Tłumaczenia gier - rozmowy ogólne”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość