Night in the Woods
Regulamin forum
Obowiązuje bezwzględny zakaz: pytania o daty premier oraz spamowania.
Obowiązuje bezwzględny zakaz: pytania o daty premier oraz spamowania.
Re: Night in the Woods
Niestety z naszej strony żadne prace nie trwają, ale tytuł ten mamy na celowniku od dawna.
Nie mamy w tej chwili możliwości technicznych, żeby rozpocząć bezproblemowo tłumaczenie NitW.
Nie mamy w tej chwili możliwości technicznych, żeby rozpocząć bezproblemowo tłumaczenie NitW.
"Tłumaczenie jest łatwe:
po prostu trzeba napisać to samo i tak samo jak autor"
Maria Przybyłowska
po prostu trzeba napisać to samo i tak samo jak autor"
Maria Przybyłowska
Minęły dwa lata, macie już możliwości techniczne, żeby rozpocząć bezproblemowo tłumaczenie NitW?
Dzień dobry/Dobry wieczór czy na dzień "dzisiejszy" wiadomo cokolwiek na temat spolszczenia tej gry?
Minęły trzy lata, macie już możliwości techniczne, żeby rozpocząć bezproblemowo tłumaczenie NitW?
Gdybym otrzymał pliki gry to mógłbym spróbować wydobyć teksty itp. :)
Minęły cztery lata, macie już możliwości techniczne, żeby rozpocząć bezproblemowo tłumaczenie NitW?
Cztery? Ja tą dyskusję otworzyłem 6 lat temu XD . Wydaje mi się że niestety to już wymarły temat :( .
Heja, ogólnie to jestem fanem gierki i zacząłem szukać tłumaczenia, nie dlatego że czegoś nie rozumiałem ale z ciekawości i natrafiłem na ten wątek. Trochę mnie dziwi że przez tyle lat nie powstało żadne tłumaczenie (chyba że powstało ale nikt tutaj o tym nie wspomniał) i jako fan samej produkcji mógłbym ją przetłumaczyć. Mam wszystkie pliki do tłumaczenia gotowe. Tylko chciałbym się upewnić że nie istnieje już żadne tłumaczenie, ilość tekstu w tej grze jest gigantyczna i nie chciałbym tego czasu wyrzucić do kosza przez niedoinformowanie.
A co tyczy się jeszcze samego tłumaczenia to tak:
Wszystkie dialogi można przetłumaczyć bez żadnego problemu, polskie znaki wystarczy dodać (tj. zrobić ich grafikę i zaimportować do gry, mały problem), tylko w samej gierce jest też trochę tekstu na teksturach i jak samo dostanie się do nich i edycja w photoshopie nie jest problemem, to tych tekstur są tysiące, dziesiątki tysięcy i nie są podpisane tak żeby łatwo było odnaleźć akurat te na których jest tekst. Także wydaje mi się że na razie sens ma jedynie tłumaczenie dialogów. Oczywiście ponownie, o ile takie tłumaczenie jeszcze nie powstało.

A co tyczy się jeszcze samego tłumaczenia to tak:
Wszystkie dialogi można przetłumaczyć bez żadnego problemu, polskie znaki wystarczy dodać (tj. zrobić ich grafikę i zaimportować do gry, mały problem), tylko w samej gierce jest też trochę tekstu na teksturach i jak samo dostanie się do nich i edycja w photoshopie nie jest problemem, to tych tekstur są tysiące, dziesiątki tysięcy i nie są podpisane tak żeby łatwo było odnaleźć akurat te na których jest tekst. Także wydaje mi się że na razie sens ma jedynie tłumaczenie dialogów. Oczywiście ponownie, o ile takie tłumaczenie jeszcze nie powstało.

update: poszukałem dokładniej i mam nawet wszystkie tekstury z tekstem, tłumaczenie jak najbardziej można zaczynać, o ile jest sens. Jedyne czego jeszcze nie znalazłem to plik to przetłumaczenia menu, ale to pewnie kwestia poświęcenia godzinki. Czekam na jakiś odzew ze strony kogoś na forum.
edit 2: menu też już mam
edit 3: mam nawet wycięty kontent XD
edit 2: menu też już mam
edit 3: mam nawet wycięty kontent XD