Jaką grę chciałbyś spolszczyć?

Wolna dyskusja na temat gier/tłumaczeń. Komentowanie i opinie jak najbardziej wskazane.
bartix3

Re: Jaką grę chciałbyś spolszczyć?

Postautor: bartix3 » 31 lip 2024, o 01:12

Co do Blade Runnera, użytkownik pikor z forum przygodomanii weźmie się za ten projekt, ale na razie jest zajęty innym przedsięwzięciem. Jeśli lubisz stare gry przygodowe to warto zainteresować się Prisoner of Ice, w pobieralni znajdziesz spolszczenie do tej gry.
Dzięki ale przeszedłem z 3 razy jakieś 15-20 lat temu.

Cieżko mi obecnie znaleźć jakąkolwiek dobrą przygodówkę polsku w którą nie grałem
Zaczynałem od Commodore +4, potem C-64, Amiga, i kolejne wersje PC zaczynając od Pentium 166 MMX ale nawet wówczas od razu nadrobiłem wszystko w tył od polskich Skautów Kwtermaster czy AD 2044, po grane po angielsku Police Sqiady, Blue Force etc.

Pomimo że w miarę rozumiem angielski, często pojawia się slang, wiersze, zagadki, smaczki i wówczas się gubie i od razu tracę radość z gry
To już nie te czasy gdy ze słownikiem i z wypiekami na twarzy rozpracowywałem Maniac Mansion, czy Detective na C-64

bartix3

Postautor: bartix3 » 31 lip 2024, o 01:37

Jezu pamiętam jak ze łzami w oczach oglądałem w kółko ten trailer nie mogąc się doczekać

https://youtu.be/Lr1x_jY-Z9I?si=EOhjKELnE4j81W-i

A ten wspaniały mroczno pusty dziwny klimat małej Italii z jedynki , aż do dzisiaj mnie napawa wspomnieniami podobnie jak klimat zbudowany przez Falkenmayera w Jack Orlando

MOŻE ZASKOCZE ALE WE WSZYSTKICH CZĘCIACH NAJBARDZIEJ UWIELBIAŁEM CZĘŚCI GRY DZIEJĄCE SIĘ W STARK

PS : NA CAŁE ŻYCIE ZAPAMIĘTAŁEM TE SŁOWA. OPOWIEŚĆ TA JAK WSZYSTKIE DOBRE OPOWIEŚCI KOŃCZY SIĘ TAM GDZIE SIĘ ZACZĘŁA

NAJSMUTNIEJSZE JEST ZE JESTEM ŚWIADOM, ŻE JUŻ NIGDY W MOIM ŻYCIU NIE ZAGRAM W GRE KTÓRA NIE BĘDZIE GRĄ , BĘDZIE CZYMŚ CO POZOSTANIE ZE MNĄ NA ZAWSZE - PRZEZ CAŁE ŻYCIE BYŁY TYLKO 2 TAKIE GRY - LONGEST JOURNEY ORAZ PLANESCAPE TORMENT.
PRZYKRO SOBIE TO UŚWIADOMIĆ ŻE W TYM ZAKRESIE (GIER) WSZYSTKO CO NAJPIĘKNIEJSZE JUŻ ZA MNĄĄ I NIGDY JUŻ NIE WRÓCI Z TAKĄA SIŁĄ

moren1

Postautor: moren1 » 18 sie 2024, o 18:39

Jak ma ktoś ochote na spolszczenie REMNANT II bede wdzieczny .

Aero317

Postautor: Aero317 » 12 wrz 2024, o 18:35

Co do Space Rangers HD: A War Apart jak ktoś powie jak otworzyć pliki *.pkg to mogę się pobawić

TheMasterWojak

Postautor: TheMasterWojak » 14 wrz 2024, o 11:10

Nie wiem na jakim etapie zaniechano to spolszczenie, ale fajnie by było je dokończyć, biorąc pod uwagę, że najnowszy remaster ma oficjalną polską wersję. Tak jak wcześniej wspominałem, można byłoby przeportować sporą część tekstu z najnowszej wersji do tej (DLC do wersji HD są bazowo w Definitive Edition, także no), o ile nieprzetłumaczone rzeczy pochodzą właśnie z DLC.

https://steamcommunity.com/workshop/fil ... =832762252

Harnas-

Postautor: Harnas- » 27 wrz 2024, o 00:51

Planuję rozpoczęcie prac nad spolszczeniem do Doom 3 BFG Edition. Czy byłby ktoś nim zainteresowany?
Witam. Zakupiłem grę na platformie GOG - zatem jestem zainteresowany.
Ja też jestem zainteresowany spolszczeniem do Doom 3 BFG :) No i jeszcze do Whateverland ;-)

Struś kasztan

Postautor: Struś kasztan » 29 wrz 2024, o 17:06

Ten wpis o Omori się źle starzeje. Ale czego się dziwić. Mogłem się domyśleć że gra z overhyped i overrated fandomem prędzej czy później takie dostanie.

Wróć do „Tłumaczenia gier - rozmowy ogólne”