Psychonauts 2

Wolna dyskusja na temat gier/tłumaczeń. Komentowanie i opinie jak najbardziej wskazane.
Leon

Psychonauts 2

Postautor: Leon » 6 paź 2021, o 11:21

Dzień dobry,

Czy są plany zrobienia tłumaczenia do gry Psychonauts 2?

W jedynkę z waszym tłumaczeniem grało mi się świetnie.
Chętnie sprawdziłbym tez drugą cześć.

Pozdrawiam

zorek22

Re: Psychonauts 2

Postautor: zorek22 » 9 paź 2024, o 11:56

Nikt Ci nie zrobi spolszczenia do tej gry bo polacy wolą robić je do gier o niczym.
Ludzie na polskich portalach zamiast ogłaszać tworzenie spolszczeń do gier i kończyć(to ważniejsze)które naprawdę tego potrzebują, robią je do tytułów gdzie fabuła jest bzdurą i bełkotem(bo tam niema czego rozumieć) jak np. cała seria Resident Evil albo gry woke które są grafomanią do kwadratu a scenariusz jest o niczym, lub do walking simów gdzie gameplay to naciskanie jednego przycisku do przodu albo w bok a narracja w tych grach to głaskanie kotków i piesków i na tym kończą się te wielkie gry do których Polacy robią spolszczenia.

masagrator

Postautor: masagrator » 9 paź 2024, o 12:54

Jeżeli naprawdę tego potrzebujesz, to dlaczego narzekasz jak typowy darmozjad zamiast zapłacić za to profesjonaliście? :D
Buhu, ludzie których nie znam i nie są mi nic winni nie chcą robić tego czego JA chcę. Jak oni śmią?!

Awatar użytkownika
Fabiosek
Grupa: Tester , Modder

Postautor: Fabiosek » 9 paź 2024, o 15:44

Nikt Ci nie zrobi spolszczenia do tej gry bo polacy wolą robić je do gier o niczym.
Ludzie na polskich portalach zamiast ogłaszać tworzenie spolszczeń do gier i kończyć(to ważniejsze)które naprawdę tego potrzebują, robią je do tytułów gdzie fabuła jest bzdurą i bełkotem(bo tam niema czego rozumieć) jak np. cała seria Resident Evil albo gry woke które są grafomanią do kwadratu a scenariusz jest o niczym, lub do walking simów gdzie gameplay to naciskanie jednego przycisku do przodu albo w bok a narracja w tych grach to głaskanie kotków i piesków i na tym kończą się te wielkie gry do których Polacy robią spolszczenia.
Testowałem spolszczenie do pierwszej części i jakiś czas temu przeszedłem dwójkę (tym razem na XSX) i generalnie to gra ma dużo więcej tekstu niż jedynka + przez specyficzne dialogi/poczucie humoru, nie wydaje mi się, by szybkie tłumaczenie kiedykolwiek doszło do skutku.

Tłumaczy się to, w co samemu chce się grać lub na co ma się ochotę (i czas), a seria Psychonauts nie jest wcale jakoś popularna, w przeciwieństwie do Resident Evil (gdzie jak sam zauważyłeś nakład pracy jest znacznie mniejszy).

Napisałbym, że "polecam nauczyć się angielskiego", ale to by przeczyło idei tego forum, więc tak na koniec - jak ktoś kiedyś zrobi spolszczenie do tej gierki to fajnie, ale nie wydaje mi się, by miało to dojść do skutku. Wiem, że sami twórcy gry wypowiadali się na temat innych wersji językowych (chyba w tym polskiej) i chcieliby, żeby gra była dostępna dla szerszej grupy odbiorców, ale to też nie od nich zależy, a Microsoftowi najwidoczniej nie zależy ;).

Awatar użytkownika
Śledziks

Postautor: Śledziks » 11 paź 2024, o 20:36

Jako autor spolszczenia do pierwszej części mogę powiedzieć tylko tyle, że jeśli ktoś się zdecyduje na zrobienie spolszczenia do dwójki, to musi wziąć pod uwagę to, że tekstu jest tam całe mrowie, więc żeby to ogarnąć w miarę szybko, na pewno będzie potrzebna cała grupa osób, bo inaczej to może potrwać lata, o ile w ogóle komuś wystarczy samozaparcia i determinacji, żeby to zrobić.

goliat

Postautor: goliat » 11 paź 2024, o 22:18

O tam musi być tam sporo, póki co powstała fanowska wersja Czeska przy użyciu Al oraz wersja z językiem ukraińskim, aż 13 osób było w nią zaangażowanych.

Wróć do „Tłumaczenia gier - rozmowy ogólne”