Spolszczenie do gry Coffee Talk Episode 2: Hibiscus & Butterfly.
Udostępniam to spolszczenie wyłącznie w takiej formie, ponieważ z jakiegoś powodu nie działało ono prawidłowo w formie modyfikacji na Steamie. Moje próby korzystania z tego spolszczenia jako modyfikacji skutkowały jedynie tym, że gra albo tkwiła w nieskończoność na ekranie ładowania, albo się ładowała, ale dialogi z jakiegoś powodu wyświetlały się po angielsku, mimo że wszystkie potrzebne pliki są przetłumaczone.
Jestem pewien, że robiłem wszystko według wskazówek z oficjalnego poradnika modyfikacji, ale nic to nie dało.
Wysłałem maila do Toge Productions z prośbą o pomoc, ale jak na razie bez odpowiedzi.
Jeśli ten problem kiedykolwiek zostanie rozwiązany, wówczas udostępnię to spolszczenie jako modyfikację, a ten post zostanie zaktualizowany o informację o dostępności spolszczenia w formie modyfikacji w Warsztacie Steam.
Poniżej podaję linki do pobrania spolszczenia.
1. PC Gaming Wiki: https://community.pcgamingwiki.com/file ... lszczenie/
2. Lustro (Dysk Google): https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing
Po pobraniu należy zapoznać się z treścią instrukcji instalacji dołączonej do folderu .zip ze spolszczeniem.
Spolszczenie zostało przeze mnie przetestowane jedynie na wersji Steam, ale na innych platformach też powinno działać.
Zalecam okresowo sprawdzać tego posta. Jeśli pojawi się tu kiedyś informacja o dostępnej aktualizacji, wówczas spolszczenie z któregokolwiek z powyższych linków trzeba będzie pobrać jeszcze raz.
Jeśli znajdziecie kiedykolwiek jakieś błędy w spolszczeniu albo jakieś nieprzetłumaczone kwestie, napiszcie o nich w komentarzach na stronie spolszczenia na Steamie (tutaj: https://steamcommunity.com/sharedfiles/ ... 3383236849). Postaram się je jak najszybciej poprawić.
AKTUALIZACJE
22.03.2025 r. — Pomniejsze poprawki w spolszczeniu.
20.01.2025 r. — Drobne poprawki w spolszczeniu, w tym m. in. poprawka literówki w opisie napoju „Pink Spice” oraz poprawka jednego zdania w dniu pierwszym w męskiej wersji spolszczenia.
23.12.2024 r. — Drobne zmiany interpunkcyjne i dialogowe w dniach 4—12 oraz 14 i 15 oraz podmiana przecinków na kropki w liczniku polubień niektórych wpisów na Tomodachillu.
Poprawiono również literówki w dniu dziesiątym, trzynastym i czternastym w żeńskiej wersji spolszczenia oraz parę zdań w żeńskiej wersji spolszczenia w dniu jedenastym, a także drobne poprawki dwóch zdań w jednej ze scenek po napisach końcowych.
15.12.2024 r. — Poprawki dialogowe w dniach 1—3, w tym poprawka jednej nieprzetłumaczonej kwestii baristy w żeńskiej wersji spolszczenia w dniu trzecim oraz poprawka tłumaczenia jednego z wpisów Lucasa na Tomodachillu w żeńskiej wersji spolszczenia.
14.12.2024 r. — Poprawki interpunkcji w dniu drugim i opisie herbaty matcha oraz poprawki dialogowe w dniu trzecim.
[PC] Coffee Talk Episode 2: Hibiscus & Butterfly