[NDS] Phoenix Wright Ace Attorney
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie o datę premiery lub postęp - przeczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim zadasz pytanie o datę premiery lub postęp - przeczytaj najczęściej zadawane pytania
- Struś kasztan
[NDS] Phoenix Wright Ace Attorney
Witam. Ogólnie chciałbym zrobić też tłumaczenie całej trylogii z Nintendo Ds. Nad Apollo Justice się zastanawiam bo według mnie wyszło słabe. Ogólnie widziałem też że ktoś chciał przetłumaczyć imiona postaci, więc od razu mówię że nie planuje tego typu dziwactw. Co najwyżej lekkie zmiany w nazwach takich jak "Zły Sędzia" czy "Niebieska Odznaka". Ogólnie mam też Script Editor (tak, szperałem po forum... Po czym poznajesz?) i tłumaczenie idzie mi gładko więc myślę że się uporam w tym roku. Oczywiście gładko jak, mówimy o liniowości bo wybieranie różnych odpowiedzi dla innych wydarzeń może być czasochłonne. No ale nie tracę zapału. Najwyżej dorobie
Re: [NDS] Phoenix Wright Ace Attorney
Dobry pomysł, tylko co z remasterami na PC?
- Struś kasztan
Na nie przyjdzie czas. Najpierw chce się zająć wersjami na konsole.
- Struś kasztan
https://youtu.be/bQU6Mljrqqo?si=DCtBVVcLYCjpKMxM
Na tym chyba moja robota się kończy... W sumie dobrze, mam ważniejsze rzeczy do roboty XD. A i też żaden rozdział nie został przeze mnie skończony
Na tym chyba moja robota się kończy... W sumie dobrze, mam ważniejsze rzeczy do roboty XD. A i też żaden rozdział nie został przeze mnie skończony
- Struś kasztan
Grunt jest taki że w Polsce robienie tego spolszczenia raczej już nie ma sensu, biorąc pod uwagę popularność ronpy. W sumie to i dobrze bo to nie ja będę się babrał z wymową Lotty czy Shi Langa XD
-
No nie wiem nie wiem, dubbing raczej nie będzie przeportowany jako tłumaczenie do gry samej w sobie, niektórzy będą chcieli sami doświadczyć oryginału i zagrać zamiast oglądać fanduba na youtubie.
- Struś kasztan
You know what? Myślałem podobnie, ale do momentu kiedy na yt i tt uważają FFXVI i VIIR za najlepsze w serii "bo są na kompjuterku"
- Struś kasztan
+generalnie też nie wydaje mi się byś umiał mi wskazać którzy "niektórzy" by chcieli w to zagrać na oryginalnej konsoli lub emulatorze. Tym bardziej patrząc na zasięgi kanału wiem że to spolszczenie za dużo nie zmieni. Bo porównując Wiktora Ptaszora do Ronpy, to w sumie nie ma zbytnio czego zbierać. Jak bardzo by zakończenie killing harmony nie było do pipy, to i tak będą inne media. Popularności Phoenixa się już nie da odratować. On już raczej zostanie niszowy. Tak samo jak Megaman, Breath Of Fire czy inne Sweet Home czy Kryzys egzystencji dinożarła. Plus jest co najwyżej taki że mogę się skupić na tłumaczeniu Aqua Teen Hunger Force, a grupka ludzi co serio chce widzieć co to obejrzy let's play femboya pokroju Madzia czy kogoś dla odmiany normalnego jak TomBoula
- Struś kasztan
Jak się wrzuca temat do projektów porzuconych?
Prosisz moda o przeniesienie do porzuconych.