Hollow Knight: Silksong

Projekty stworzone z użyciem AI i innych tłumaczy maszynowych.
mitmichael

Re: Hollow Knight: Silksong

Postautor: mitmichael » 5 wrz 2025, o 21:24

Szybko poszło, swietna robota

Awatar użytkownika
Przetrosz

Postautor: Przetrosz » 5 wrz 2025, o 22:17

@Karambito
Czy, pomimo powstania spolszczenia maszynowego, wasza grupa będzie dalej robiła spolszczenie klasyczne?

Awatar użytkownika
Karambito
Grupa: Karambola

Postautor: Karambito » 5 wrz 2025, o 22:23

Tak, będzie normalne tłumaczenie Silksonga od Grupy Karambola.
Smuci mnie fakt, że autor miał wywalone na to tłumaczenie ponad normę i nawet nie dodał polskich znaków do czcionek ani nie udawał, że robi korektę. Ba, nawet prompta nie chciało mu się napisać dłuższego niż jedno zdanie. Szkoda, że nawet z maszynówek zrobiliście sobie wyścig.
It's a me!
Karambito!

Awatar użytkownika
Przetrosz

Postautor: Przetrosz » 5 wrz 2025, o 22:30

Smuci mnie fakt, że autor miał wywalone na to tłumaczenie ponad normę i nawet nie dodał polskich znaków do czcionek ani nie udawał, że robi korektę. Ba, nawet prompta nie chciało mu się napisać dłuższego niż jedno zdanie. Szkoda, że nawet z maszynówek zrobiliście sobie wyścig.
Nie zrażaj się. Myślę, że wciąż dużo osób czeka na wasze spolszczenie. Maszynówki nie bez powodu mają swój własny dział.

Awatar użytkownika
GalaxyLIVAN

Postautor: GalaxyLIVAN » 5 wrz 2025, o 22:42

Ja właśnie czekam na spolszczenie od grupy karambola, wolę poczekać i ograć grę z pewnością że tłumaczenie będzie dobre, niż patrzeć na głupoty które AI powymyślało. I myślę że takich ludzi jak ja jest jednak więcej niż ludzi którzy muszą mieć słabe na szybko zrobione spolszczenie na już.

saiid

Postautor: saiid » 5 wrz 2025, o 22:43

@Karambito

czy wasze tlumaczenie bedzie na wersje ze steam czy z gog?

Awatar użytkownika
Karambito

Postautor: Karambito » 5 wrz 2025, o 22:45

Głównie robimy steam, ale jak znajdziemy osobę, która będzie miała grę na gogu i pomoże nam w testowaniu przeniesionych plików, to będzie działać na gogu. Zakładam, że dużych różnic pomiędzy wersjami nie będzie.
It's a me!
Karambito!

konderxa

Postautor: konderxa » 5 wrz 2025, o 22:50

Niby tłumaczycie Deltarune, i wydawałoby się, że nie macie problemów z rozpoznowalnością, a jednak i tak z jakigoś powodu musicie robić dramy na topikach poświeconych maszynówkom i podpuszczać ludzi na swoich serwerach Discord, żeby "tworzyć konta i odmawiać ludzi".
Maszynówki istnieją właśnie po to, żeby wyjść jak najszybciej i dać jakąkolwiek możliwość zagrania ludziom. Po co je korektować, jak można po prostu ten czas poświęcić na pełnoprawne tłumaczenie? (Czym właśnie się zajmowałem w trakcie robienia maszynówki, bo opracowałem sobie skrypty do plików gry i przetestowałem je, robiąc maszynówkę, dzięki czemu teraz mogę pomóc zespołowi tłumaczy). Wydaniem maszynówki nie zabieram nikomu możliwości zrobić pełnoprawne tłumaczenie. Naprawdę nie rozumiem, dlaczego na topicu jest tyle płaczu i prób zgarnąć rozpoznawalność. Na pewno zależy wam na dobrym tłumaczeniu, a nie na atencji?

Awatar użytkownika
Karambito

Postautor: Karambito » 5 wrz 2025, o 22:56

Gdyby nie zależało ci na atencji, to byś wydał to jutro z polskimi znakami, a jednak zrobiłeś to teraz, by wykorzystać hype.
It's a me!
Karambito!

konderxa

Postautor: konderxa » 5 wrz 2025, o 22:57

Gdyby nie zależało ci na atencji, to byś wydał to jutro z polskimi znakami, a jednak zrobiłeś to teraz, by wykorzystać hype.
26 download'ów, niesamowita atencja, potężny hype. Wydałem to po to, żeby ktoś inny miał możliwość poprawić czcionki, póki ja będę zajmować się czymś innym.

Wróć do „Tłumaczenia maszynowe”