[PC] Hollow Knight
Re: [PC] Hollow Knight
Instalator wersji GOG jest zepsuty. Podajesz ścieżkę do Hollow Knight, a ten szuka folderu "hollow_knight_Data", podczas gdy folder w wersji GOG ma nazwę "Hollow Knight_Data". Najlepiej jest sobie "zainstalować" to spolszczenie do osobnego folderu i podmienić pliki. W każdym razie zepsuty instalator, który dodatkowo jedyne co robi, to podmienia dwa pliki, ma zerowy sens. Można by było wrzucić równie dobrze spakowanego zipa z instrukcją, gdzie to przekopiować dla zielonych.
-
GoHomeDuck
Czy ktoś mnie pokieruje jak zainstalować spolszczenie na SteamDeck? Dodałem plik exe jako zewnętrzna gra steam, uruchomiłem przez proton experimental, poprawnie uruchomił się instalator, ale odpalając grę dalej nie ma spolszczenia:(
Pierw ustaw w właściwościach kompatybilność gry Hollow Knight z Proton Experimenta w bibliotece steam.Czy ktoś mnie pokieruje jak zainstalować spolszczenie na SteamDeck? Dodałem plik exe jako zewnętrzna gra steam, uruchomiłem przez proton experimental, poprawnie uruchomił się instalator, ale odpalając grę dalej nie ma spolszczenia:(
Po tym wgraj spolszczenie tak jak robiłeś.
-
GoHomeDuck
Dalej nie działa:(
Odnośnie instalacji na steamdecku w wersji na GOGa to zainstalowałem w folderze pobrane i potem przekopiowałem pliki do folderu z grą, gra się uruchamiam, mogę zmienić na język polski, ale już w menu mam artefakty, różowe i inne kolory, a jak chcę zacząć grę to ekran jest cały różowy, nic nie widać oprócz pukntów w prawym górnym rogu, mogę sie poruszać, słychać ruch postaci i dźwięk uderzenia, ktoś coś może by poratował?
Czy jest ktoś wstanie zrobić tak aby spolszczenie działało na wersję z xbox pc game pass, ponieważ wersja tam to 5.80.11835.0 przez co gdy wgramy spolszczenie ze steam lub goga pojawiają się artefakty bo nie jest to dostosowane do tej wersji.
mogę przepakować jak wyślesz mi pliki od game pass'aCzy jest ktoś wstanie zrobić tak aby spolszczenie działało na wersję z xbox pc game pass, ponieważ wersja tam to 5.80.11835.0 przez co gdy wgramy spolszczenie ze steam lub goga pojawiają się artefakty bo nie jest to dostosowane do tej wersji.
https://drive.google.com/drive/folders/ ... drive_linkmogę przepakować jak wyślesz mi pliki od game pass'aCzy jest ktoś wstanie zrobić tak aby spolszczenie działało na wersję z xbox pc game pass, ponieważ wersja tam to 5.80.11835.0 przez co gdy wgramy spolszczenie ze steam lub goga pojawiają się artefakty bo nie jest to dostosowane do tej wersji.
Witam. Jest jakaś lista wszystkich tekstów w tym spolszczeniu? Jeśli tak, to czy ktoś by się podzielił?
-
Draconager
Wchodząc na Steama, zauważyłem, że Hollow Knight dostał 2 dni temu aktualizację i byłem ciekaw, czy wpływa ona na spolszczenie. Wychodzi na to, że tak. Po odpaleniu gry przywitał mnie tekst po francusku, a w opcjach nie ma możliwości wybrania polskiej wersji. Z tego, co wyczytałem w notatce, dodano opcję ditheringu (domyślam się, że doszło coś nowego do przełożenia na nasz język). Tak czy owak, informuję o zaistniałej sytuacji, bo nie wiem, czy autor spolszczenia już się o tym dowiedział, a myślę, że dobrze by wiedział, iż potrzebna jest aktualizacja polskiej wersji.