[PC] Hollow Knight

Tu możesz się pochwalić swoimi dokonaniami.
loczuch

Re: [PC] Hollow Knight

Postautor: loczuch » 13 wrz 2025, o 10:20

Instalator wersji GOG jest zepsuty. Podajesz ścieżkę do Hollow Knight, a ten szuka folderu "hollow_knight_Data", podczas gdy folder w wersji GOG ma nazwę "Hollow Knight_Data". Najlepiej jest sobie "zainstalować" to spolszczenie do osobnego folderu i podmienić pliki. W każdym razie zepsuty instalator, który dodatkowo jedyne co robi, to podmienia dwa pliki, ma zerowy sens. Można by było wrzucić równie dobrze spakowanego zipa z instrukcją, gdzie to przekopiować dla zielonych.

GoHomeDuck

Postautor: GoHomeDuck » 23 wrz 2025, o 01:16

Czy ktoś mnie pokieruje jak zainstalować spolszczenie na SteamDeck? Dodałem plik exe jako zewnętrzna gra steam, uruchomiłem przez proton experimental, poprawnie uruchomił się instalator, ale odpalając grę dalej nie ma spolszczenia:(

matiko13

Postautor: matiko13 » 23 wrz 2025, o 03:50

Czy ktoś mnie pokieruje jak zainstalować spolszczenie na SteamDeck? Dodałem plik exe jako zewnętrzna gra steam, uruchomiłem przez proton experimental, poprawnie uruchomił się instalator, ale odpalając grę dalej nie ma spolszczenia:(
Pierw ustaw w właściwościach kompatybilność gry Hollow Knight z Proton Experimenta w bibliotece steam.
Po tym wgraj spolszczenie tak jak robiłeś.

GoHomeDuck

Postautor: GoHomeDuck » 23 wrz 2025, o 10:42

Dalej nie działa:(

sarmi89

Postautor: sarmi89 » 25 wrz 2025, o 12:18

Odnośnie instalacji na steamdecku w wersji na GOGa to zainstalowałem w folderze pobrane i potem przekopiowałem pliki do folderu z grą, gra się uruchamiam, mogę zmienić na język polski, ale już w menu mam artefakty, różowe i inne kolory, a jak chcę zacząć grę to ekran jest cały różowy, nic nie widać oprócz pukntów w prawym górnym rogu, mogę sie poruszać, słychać ruch postaci i dźwięk uderzenia, ktoś coś może by poratował?

yazn

Postautor: yazn » 10 paź 2025, o 00:53

Czy jest ktoś wstanie zrobić tak aby spolszczenie działało na wersję z xbox pc game pass, ponieważ wersja tam to 5.80.11835.0 przez co gdy wgramy spolszczenie ze steam lub goga pojawiają się artefakty bo nie jest to dostosowane do tej wersji.

konderxa

Postautor: konderxa » 10 paź 2025, o 01:54

Czy jest ktoś wstanie zrobić tak aby spolszczenie działało na wersję z xbox pc game pass, ponieważ wersja tam to 5.80.11835.0 przez co gdy wgramy spolszczenie ze steam lub goga pojawiają się artefakty bo nie jest to dostosowane do tej wersji.
mogę przepakować jak wyślesz mi pliki od game pass'a

yazn

Postautor: yazn » 10 paź 2025, o 17:11

mogę przepakować jak wyślesz mi pliki od game pass'a
https://drive.google.com/drive/folders/ ... drive_link

xivi9

Postautor: xivi9 » 8 lis 2025, o 23:17

Witam. Jest jakaś lista wszystkich tekstów w tym spolszczeniu? Jeśli tak, to czy ktoś by się podzielił?

Draconager

Postautor: Draconager » 8 lut 2026, o 14:47

Wchodząc na Steama, zauważyłem, że Hollow Knight dostał 2 dni temu aktualizację i byłem ciekaw, czy wpływa ona na spolszczenie. Wychodzi na to, że tak. Po odpaleniu gry przywitał mnie tekst po francusku, a w opcjach nie ma możliwości wybrania polskiej wersji. Z tego, co wyczytałem w notatce, dodano opcję ditheringu (domyślam się, że doszło coś nowego do przełożenia na nasz język). Tak czy owak, informuję o zaistniałej sytuacji, bo nie wiem, czy autor spolszczenia już się o tym dowiedział, a myślę, że dobrze by wiedział, iż potrzebna jest aktualizacja polskiej wersji.

Wróć do „Projekty ukończone”