Bardzo dziękuję za poprawkę. Ja sam na tłumacza się nie nadaję, mógłbym przetłumaczyć sobie pojedyncze zwroty (jak wspomniane przeze mnie itemy pod klawiszem "I") jeśli ktoś by mi pokazał jak to zrobić, ale za tłumaczenie większej ilości tekstu nawet się nie zabieram, bo polegnę. Mam nadzieję że znajdą się tu mocniejsi w temacie ode mnie :) Niemniej, raz jeszcze piękne dzięki za poprawkę!Jako, że spolszczenie już się mocno rozjechało, między innymi w interfejsie to zacząłem w nim grzebać.Dzień dobry. Czy ktoś jeszcze pracuje nad aktualizacją spolszczenia? Jeśli nie, czy ktoś mógłby pokrótce wytłumaczyć jak i które pliki edytować aby samemu poprawić kilka kwestii? Samo spolszczenie jest super, ale całą immersję odbierają błędne dane po wciśnięciu klawisza "I" - załącznik nr 1 do tego posta. Już mniejsza o błędy w opisach niektórych misji (załącznik 2) bo to zrozumiałe że nie da się ciągle aktualizować tego projektu, ale tą pierwszą rzecz bardzo chciałbym poprawić.
Gra: 3.250.0 (Hitman World of Assassination na Steam)
Serwer: 8.22.0
Spolszczenie: 1.10
Dzięki.
Nigdy wcześniej nie modowałem Glaciera ale już chyba ogarnąłem jak działa patchowanie chunków i zrobiłem skrypt w pythonie wypisujący brakujące klucze między LOCR spolszczenia, a grą, żeby nie przeszukiwać każdego pliku po kolei.
Braków jest ogrom więc na razie nie ruszam instrukcji do VR i sklepu, chyba, że znajdzie się ktoś do pomocy. Głównie w kwestii tłumaczenia, bo ze mnie tłumacz żaden, w kwestii technicznej na razie jestem w stanie ogarnąć i przygotować gotowe fragmenty do przetłumaczenia.
Nie ruszałem też jeszcze dialogów, ale jeżeli będzie trzeba to też powinno się dać. Ogólnie nie grałem na razie w większość misji i prędko to nie nastąpi bo nie chcę sobie spoilerować gry, więc gdyby ktoś widział jakieś problemy w misjach i custcenkach to można zgłaszać, zarówno dialogi, interfejs, jak i np. opisy wyzwań. Tak samo gdyby coś się wywalało.
Bardzo pomocne przy zgłaszaniu będzie wskazanie dodatkowo angielskiego tekstu który tam jest i placeholdera (trzeba na chwilę usunąć spolszczenie i odpalić ten sam etap gry po angielsku), ponieważ większość brakujących fragmentów jest w plku LOCR jako ID, a nie placeholder (032423, zamiast UI_HUD_ itd. ).
Poniżej załączam kilkaset poprawek do plików LOCR (czyli głównie interfejs, opisy itd). Braków jest około 6000 w samych LOCR, więc sam wszystkiego nie uciągnę. :) Są tu m.in. poprawki zgłoszone przez Karski. Poprawki działają jako nakładka, więc trzeba do gry najpierw wgrać spolszczenie 1.10, a później mój plik.
[PC] Hitman 3
Re: [PC] Hitman 3
Przydałaby się nowa wersja spolszczenia tłumacząca całą nową zawartość Banker, Splitter, Bruce Lee itd...
oj przydało by się przydało. Czy wam też crashuje co jakiś czas w sposób taki że jest ścinka i 2 sekundy i wywala do pulpitu czy to z moim kompem jest coś nie tak czy z spolszczeniem a mi się nie chce sprawdzać i grać po angielsku wersja 3.260Przydałaby się nowa wersja spolszczenia tłumacząca całą nową zawartość Banker, Splitter, Bruce Lee itd...
Zgadza się - Jest to wina polskiego spolszczenia. Ogólnie cała główna kampania mi działa całkiem dobrze. Jednak przykładowo jak chciałem na tym spolszczeniu przejść Pacjenta Zero (dodatkowa opcjonalna kampania) to od razu wywalało mnie do pulpitu przy próbie wczytywania pierwszej misji. Za każdym razem mi crashuje. Więc na Steam dokonałem sprawdzenia spójności plików - Ta opcja przywraca pliki gry do wersji fabrycznych czyli po prostu odinstalowuje spolszczenie i przywraca wersję oryginalną ANG bez konieczności przeinstalowania całej gry. Po usunięciu polskiego spolszczenia - Pacjent Zero działa już normalnie.oj przydało by się przydało. Czy wam też crashuje co jakiś czas w sposób taki że jest ścinka i 2 sekundy i wywala do pulpitu czy to z moim kompem jest coś nie tak czy z spolszczeniem a mi się nie chce sprawdzać i grać po angielsku wersja 3.260Przydałaby się nowa wersja spolszczenia tłumacząca całą nową zawartość Banker, Splitter, Bruce Lee itd...
Problem leży w aktualnym spolszczeniu. Ogólnie jak wspominałem - Jak ktoś interesuje się tylko i wyłącznie główną kampanią całej serii Hitman (1-3) to aktualne spolszczenie daje radę, ale poboczne misje czy dodatkowe kampanie niestety jest już kiepsko.