Witam. Aktualnie pracuję nad spolszczeniem do gry Ender Lilies: Quietus of the Knights. Aktualny postęp prac to wczesna wersja 0.1. Głównym problemem jest brak polskiej czcionki. Dzięki pomocy robson75 i robertboomer79 udało mi się doprowadzić projekt do rozpoczęcia i faktycznego uruchomienia spolszczenia w samej grze. Aktualnie zajmuję się korektą spolszczenia, byłbym wdzięczny za wszelką pomoc w doprowadzeniu projektu do finalizacji. Udostępniam spakowany plik zawierający spolszczenie, należy go wrzucić do folderu EnderLilies\Content\Paks.
Edit: Dodałem wersję spolszczenia 0.32 z polską czcionką autorstwa robson75. Dzięki wielkie!
Spolszczenie Ender Lilies: Quietus of the Knights
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie o datę premiery lub postęp - przeczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim zadasz pytanie o datę premiery lub postęp - przeczytaj najczęściej zadawane pytania
Spolszczenie Ender Lilies: Quietus of the Knights
- Załączniki
-
- Spolszczenie 0.32 Czcionka PL.7z
- (1.26 MiB) Pobrany 7 razy
-
- Spolszczenie 0.32.7z
- (124.55 KiB) Pobrany 94 razy
-
Naznaczony95
Re: Spolszczenie Ender Lilies: Quietus of the Knights
Dziękuje za spolszczenie.
Świetnie, że udało Ci się rozwiązać problemy z polskimi znakami – podejrzewałem, że to problem z kodowaniem (UTF-8 bez BOM vs. ANSI często powoduje takie problemy w Unreal Engine).
Jeśli chodzi o czcionkę, mogę zajrzeć do pliku i spróbować dodać brakujące glify (ą, ć, ę, ł, ń, ó, ś, ź, ż i ich odpowiedniki w wielkich literach), pod warunkiem, że atlas tekstur ma jeszcze miejsce lub można go rozszerzyć. Dajcie znać (przez Discord: escape road), czy gra używa czcionki w formacie .ttf/.otf, czy jest to wyeksportowany zasób czcionki z UE.
Jeśli chodzi o czcionkę, mogę zajrzeć do pliku i spróbować dodać brakujące glify (ą, ć, ę, ł, ń, ó, ś, ź, ż i ich odpowiedniki w wielkich literach), pod warunkiem, że atlas tekstur ma jeszcze miejsce lub można go rozszerzyć. Dajcie znać (przez Discord: escape road), czy gra używa czcionki w formacie .ttf/.otf, czy jest to wyeksportowany zasób czcionki z UE.
trzymam kciuki za wersję finalną!
Czemu nie ma tłumaczenia przy wspomnieniach? Czy to u mnie coś nie tak?
Siema. Dodałem polskie znaki do tej czcionki. W załączniku są w formacie .ufont gotowe aby dodać do gry, oraz w .ttf abyś mógł zobaczyć jak to wygląda.
- Załączniki
-
- FOT-PearlStd-L.zip
- (3.41 MiB) Pobrany 7 razy
Dzięki! Wrzuciłem wersję spolszczenia z twoją czcionką.
Z tego co pamiętam to czcionka roboto nie wyświetlała strzałek, i zasugerowałem ci aby zmienić na symbol >. Teraz możesz przywrócić strzałki w pliku z tekstem.