Jestem tu, ponieważ interesuję się tłumaczeniem gier na język polski. Ostatnio pracuję nad spolszczeniem gry i napotykam sporo wyzwań szczególnie przy skomplikowanych dialogach i idiomach.
Chciałbym wymieniać się doświadczeniem, zasięgać porad i uzyskać pomoc w kwestiach językowych związanych z tłumaczeniami. W wolnym czasie lubię jeździć na rower elektryczny składany. Lubię też robić inne rzeczy, ale tłumaczenia i jazda samochodem to moja pasja
Cześć
Re: Cześć
CześćJestem tu, ponieważ interesuję się tłumaczeniem gier na język polski. Ostatnio pracuję nad spolszczeniem gry i napotykam sporo wyzwań szczególnie przy skomplikowanych dialogach i idiomach.
Chciałbym wymieniać się doświadczeniem, zasięgać porad i uzyskać pomoc w kwestiach językowych związanych z tłumaczeniami.
W wolnym czasie lubię jeździć na rowerze elektrycznym składanym.
Powodzenia w tłumaczeniach. Oby nie maszynowych..
-
knightsminister
Re: Cześć
Tłumaczenie gier potrafi być niezłym wyzwaniem, szczególnie kiedy dialogi są pełne idiomów albo żartów, których nie da się przełożyć dosłownie. W takich momentach chyba najbardziej przydaje się właśnie wymiana doświadczeń z innymi osobami.Jestem tu, ponieważ interesuję się tłumaczeniem gier na język polski. Ostatnio pracuję nad spolszczeniem gry i napotykam sporo wyzwań szczególnie przy skomplikowanych dialogach i idiomach.
Chciałbym wymieniać się doświadczeniem, zasięgać porad i uzyskać pomoc w kwestiach językowych związanych z tłumaczeniami. W wolnym czasie lubię jeździć na rower elektryczny składany Geometry Game . Lubię też robić inne rzeczy, ale tłumaczenia i jazda samochodem to moja pasja
Powodzenia przy Twoim projekcie i mam nadzieję, że znajdziesz tutaj sporo pomocnych wskazówek. No i szerokiej drogi na rowerze! 😄