[PC] Broken Sword
Re: [PC] [DS] Broken Sword
W Broken Sword Reforged jest opcja przejścia na oryginalny styl graficzny więc wydaje mi się (chociaż mogę się mylić), że wersja Reforged jest przeniesieniem w 100% oryginalnej wersji. Mianowicie dialogi powinny być takie same jak w oryginale. Nie powinno być nic wycięte ani dodane.
Re: [PC] [DS] Broken Sword
Sprawa ewentualnego przeniesienia spolszczenia wygląda następująco. Dobra wiadomość jest taka, że gra bez problemu obsługuję polskie znaki. Zła wiadomość, jak zauważył Marek, część dialogów z wersji Reforged zostało przeniesione z wersji Director's Cut. Zatem sprawa przeniesienia spolszczenia pewnie będzie kontynuowana po skończeniu korekty przez mziaba.W Broken Sword Reforged jest opcja przejścia na oryginalny styl graficzny więc wydaje mi się (chociaż mogę się mylić), że wersja Reforged jest przeniesieniem w 100% oryginalnej wersji. Mianowicie dialogi powinny być takie same jak w oryginale. Nie powinno być nic wycięte ani dodane.
Re: [PC] Broken Sword
Skończyłem testować drugi raz Broken Sword Director's Cut, na dniach powinno być spolszczenie oficjalnie do pobrania.
-
salvadorek
Wow szacun! mega szybko !
A jak wygląda sytuacja z Reforged? jakiś postęp ?
A jak wygląda sytuacja z Reforged? jakiś postęp ?
Z Reforged jest wykonany jedynie wstępny rekonesans. Sytuacja wygląda tak, że z automatu można zaimportować ok. 86% tłumaczenia. Resztę (ok. 75kB tekstu) trzeba będzie przejrzeć pod kątem dopasowań rozmytych i pewnie częściowo dotłumaczyć. I na pewno będzie potrzebna jeszcze jedna korekta, przynajmniej tych tekstów, które wyleciały z Director's Cut, a były obecne w spolszczeniu oryginalnej gry. Ponadto technikalia nie są całkiem rozpracowane. Możliwe, że trzeba będzie jeszcze przetłumaczyć jakieś grafiki albo dorobić polskie znaki w którejś z czcionek.
"Człowieka można przedstawić w postaci ułamka, w którym licznikiem są jego właściwości, a mianownikiem - mniemanie o sobie. Im większy mianownik, tym mniejszy cały ułamek." - Lew Tołstoj
-
salvadorek
Ok dzięki za info :)
Spolszczenie wydane, zapraszam do pobieralni - https://grajpopolsku.pl/spolszczenie-br ... ut-wydane/.
-
salvadorek
Niech Wam Bóg w piniondzach wynagrodzi! :D
Jak ktoś nie ma w kolekcji Broken Sword Director's Cut to lepiej niech się spieszy. Gra po 4 listopada ma być wycofana ze sprzedaży. Link do źródła informacji - https://www.kickstarter.com/projects/re ... ts/4238562.
gdyby ktoś chciał przetestowac do wersji Reforged 1.1.4, pliki skopiować do głównego katalgu gry i zmienić język na hiszpański w ustawieniach gry
- Załączniki
-
- text.zip
- (1.98 MiB) Pobrany 514 razy