Chrono Cross
Re: Chrono Cross
Wszystko można zrobić 7zipem i znajduje się w folderze land.dat wyciągnąć i spowrotem wrzucić a plik do tłumaczenia otwiera się notatnikiem o to przykład na screen poniżej https://zapodaj.net/plik-jIKP9fyqzu jestem typowym graczem nie mający nic wspólnego z tłumaczeniami :)
Hej hej.
Pracuję nad tłumaczeniem Chrono Cross TRDE na Steam.
Przyda mi się ktoś do pomocy.
Przykładowo, czy udało by się komuś przekonwertować czcionkę na naszą?
Albo stworzyć zupełnie nową w formacie SPRITEFONT ?
Jeżeli ma ktoś w tym doświadczenie, chętnie podeślę pliki z oryginału.
Pracuję nad tłumaczeniem Chrono Cross TRDE na Steam.
Przyda mi się ktoś do pomocy.
Przykładowo, czy udało by się komuś przekonwertować czcionkę na naszą?
Albo stworzyć zupełnie nową w formacie SPRITEFONT ?
Jeżeli ma ktoś w tym doświadczenie, chętnie podeślę pliki z oryginału.
Pracuje ktoś aktualnie nad tłumaczeniem?
- Struś kasztan
Nie wydaje mi się. Ale nie wiem czy gra jest warta świeczki. W między czasie już wyszedł remaster z dodatkowym Radical Dreamers. A i samo w sobie też jest cienko.
- Struś kasztan
To znaczy, nie że umniejszam Chrono Crossowi, bo nie wątpię że to dobra gra. Po prostu wiele rzeczy w grze jest mocno archaicznych jak system magii, pola, grindu czy ilości towarzyszy która wynosi chyba 32 ☠︎︎. Więcej ma chyba tylko Octopath Traveler jak się wybierze Olbericka. Ta gra była po prostu fajnym eksperymentem i czymś rewolucyjnym, ale w dniu premiery. Teraz jest po prostu ciekawostką dla takich naprawdę zatwardziałych fanów gatunku. +jako sequel Chrono Triggera, ta gra leży i kwiczy. Artstyle Toriyamy to jedno, ale samo skupienie się na zmienianiu rzeczywistości, naprawdę dało tu małe pole do popisu. Tym bardziej że w grze się jeszcze bonusowo walczy z jakimś ufoludkiem, przez co walka z jednym z Lavosów jest jakaś taka... ni kupy ni dupy się nie trzyma
Wróć do „Projekty porzucone i nieaktywne”