Wielkie podziękowania dla Voxar udostępnił nam dzisiaj tekst z spolszczeniem Fire Red
KISSbestfan chyba już działa i pomaga nam bardzo tomx86 z grafiką
Teraz projekt ruszy z kopyta chyba ;)
Pokemon Liść Zielony
-
NieMamPomysłuNaNazwe
Re: Pokemon Leaf Green PL
Planujecie przetłumaczyć tytuły gier? "Ognista czerwień" oraz "roślinna zieleń" brzmi dobrze, ale rozumiałbym chęć zostawienia oryginalnych nazw. Najbardziej chciałbym jednak zobaczyć tłumaczenie ROM hacka FRLG+, który łączy ze sobą zawartość obu gier.
- RustDragon
Liść zielony
No, ale Twilight Princess HD teraz robi, i już z nim kiedyś gadałem o tym jak byłoby fajnie gdyby, wrócili starzy tłumacze i odświeżyli swoje tłumaczenia dzięki dekompilacją pret, no ale nikt się nie odezwał, ale dobrze że dał chociarz tekst z spolszczeniem Fire Red, a ja sam się zabrałem za emeralda, a że grafika jest w 90% taka sama w fr/lg, tez przetłumaczyłem z nadzieją, że kiedyś ktoś się zgłosi, by przyspieszyć i ułatwić tej osobie pracę, no i może teraz się zacznie.
A emeralda też tłumaczę tak od czasu do czasu, bo praca mnie męczy i nie zawsze mam ochotę w dniach wolnych cokolwiek zrobić, czas pokaże.
A emeralda też tłumaczę tak od czasu do czasu, bo praca mnie męczy i nie zawsze mam ochotę w dniach wolnych cokolwiek zrobić, czas pokaże.
Wybrałem te tytuły, bo Ń, Ś, Ć ładnie się chowają w obrysie WERSJA, inaczej obrys wygląda nie równo.Planujecie przetłumaczyć tytuły gier? "Ognista czerwień" oraz "roślinna zieleń" brzmi dobrze, ale rozumiałbym chęć zostawienia oryginalnych nazw. Najbardziej chciałbym jednak zobaczyć tłumaczenie ROM hacka FRLG+, który łączy ze sobą zawartość obu gier.
Mała prośba, jak ktoś się zajmie kopiowaniem i wklejaniem, to niech poprawia zdanie tak by dialogi odnoszące się do grywalnej postaci były neutralne dla obu płci, nie zapominajmy, że w grze można też grać postacią żeńską, ja tak robię w Emerald, głównie dlatego że nie chce ignorować żeńskich fanów, no i za dużo się napociłem by zrobić te ramki:Wielkie podziękowania dla Voxar udostępnił nam dzisiaj tekst z spolszczeniem Fire Red
KISSbestfan chyba już działa i pomaga nam bardzo tomx86 z grafiką
Teraz projekt ruszy z kopyta chyba ;)
- Załączniki
-
- pokefirered_rev1.png (3.5 KiB) Przejrzano 4861 razy
-
- pokeemerald-pl.png (5.35 KiB) Przejrzano 4861 razy
Nareszcie udało mi się zamienić jednostki wzrostu i wagi z imperialnych na metryczne w pokedexie:
- RustDragon
No fajnie wygląda... pliki wyślij do Voxara
Chyba nam pomoże Voxar
Chyba nam pomoże Voxar
Już mu pokazałem, ale nie jest zainteresowany.
- RustDragon
No to łączymy siły na discordzie z Antrixem
Powstał już tam dział zielony liść
https://discord.com/channels/8019038438 ... 7142109224
Powstał już tam dział zielony liść
https://discord.com/channels/8019038438 ... 7142109224
Wróć do „Pomoc przy projektach”